Tjänster

Rehabilitering

Anna jobbar med ortopediska och neurologiska utredningar tillsammans med veterinär. Ihop ger de olika kompetenserna en bättre helhetsbild av hur hästen påverkas av sin sjukdom/skada, och vilka åtgärder som krävs för att komma tillrätta med grunden i problematiken. Rehabiliteringen utförs sedan utifrån en sammanvävd plan mellan de medicinska och de fysioterapeutiska åtgärderna som utarbetas i samråd med ansvarig veterinär, djurägare och andra berörda aktörer så som hovslagare, sadelutprovare och tränare. Läs mer


Förebyggande fysioterapi / Fysiocheck

Förebyggande fysioterapeutiska insatser syftar till att utjämna muskelobalanser, snedheter och felbelastningar och optimera rörelsemönstret och muskelfunktionen för att förebygga skada men också för att öka prestationen och glädjen i arbetet och utvecklingen för ekipaget. Förebyggande fysioterapi är positivt för alla hästar, så väl för den högpresterande tävlingspartnern som för den trogne ridkamraten. Kanske vill du ha en koll och lite tips för den åldrande individen eller råd inför igångsättning efter vila eller dräktighet? Läs mer


Terapeutisk träning

Hästens sätt att använda och belasta sin kropp påverkar hållbarheten. I många fall kan ett ogynnsamt rörelsemönster och muskelsvagheter/spänningar leda till ledproblem och skador på bl.a. senor och ligament. Med rätt träning kan detta förebyggas. Om skadan väl är framme så påverkar smärta och vävnadsskada rörelsemönstret och muskelaktiveringen negativt och ett normalt muskelaktiverings- och rörelsemönster behöver återskapas med specifika övningar och rörelseregimer.


Terapeutisk träning innebär riktad muskelfunktionsträning för just din hästs svagheter och snedheter. Terapeutisk träning kan utföras både i rehabiliterande och i förebyggande syfte. 

Anna erbjuder bl.a. tömkörning, utprovning och arbete med equiband, statisk stabiliseringsträning samt handledning. En del av den terapeutiska träningen kan innehålla ryttaranalys och sitskorrigeringar och genomgång av uppsuttna övningar. 


Föreläsningar och clinics

Anna föreläser och håller clinics med praktiska inslag både med och utan häst inom områdena anatomi, rörelselära, sits och inverkan, hästträning m.m. Upplägget anpassas efter önskemål och målgrupp. Kontakta Anna för mer information. 

Boka konsultation

Anna samarbetar med flera hästkliniker i Skåne, hon utför även hembesök.

Ring 070- 223 02 01

eller maila ft.havsjo@gmail.com för mer information eller tidsbokning. 

 

Rehabförsäkring?

Är din häst försäkrad med en rehabförsäkring kan du i många fall utnyttja den i samband med ett besök hos Anna.